For noen ganske få år siden var faktisk ikke web-kamera allemannseie. Dyrt var det også.

 

Ett eller annet sted hadde jeg lest om noe som het Cuseeme (se-deg-se-meg på norsk). I alle fall et nettsted man kunne chatte med folk ansikt til ansikt via et kamera.

Dette måtte jo være en knallgod sak å lage en reportasje på!

Vi anskaffet et web-kamera, og målet var en reportasje om dette nye og ultraspennende tilbudet på nettet. (Net-meeting fantes ikke da). Endelig noe annet enn bare et anonymt chatterom. Å se den man snakket med var jo helt fantastisk!

Kanskje man kunne møte en eller annen…wow..

Jeg koblet til kameraet, lastet ned programmet, børstet håret, klinte på lipgloss – og logget meg inn.

 

Først skjedde det ikke stort, jeg måtte velge hvilket ”rom” jeg ville besøke. Selvfølgelig valgte jeg ”adult”. Typisk navn på et rom for folk som er ute etter noe annet enn å dele strikkeoppskrifter. Men jeg jobbet jo ikke for Hjemmet…

 

Så åpner min første web-cam verden seg for meg:

Skjermen min fyltes brått av 15-20 små ”tv-skjermer”. Hva var nå dette? Samtlige bilder var frimerkestore filmsekvenser, og det var ikke ansikter jeg så. Bortsett fra mitt eget da. Midt på skjermen troner jeg med et utrolig tåpelig uttrykk i ansiktet. Resten av rommets besøkere hadde satt kameraet sitt under bordet.  

 

Det tok et par minutter før jeg skjønte hva jeg satt og så på. Et dusin tissemenn i forskjellige farger, størrelser og fasonger.

I bevegelse, selvsagt.

Og trynet mitt midt i!

Fotografen vår knakk sammen i latter. Han skulle jo forevige dette nye tilbudet til nettbrukere, med meg og flørting ansikt-til-ansikt-reportasje.

Ennå skulle det ta noen minutter før jeg skjønte hvor jeg hadde havnet.

 I ren dumskap hadde jeg valgt nicket ”Virgin”. Ikke fordi jeg ville ljuge på meg ny jomfruhinne, men jeg trodde i mitt enfold at folk ville forstå at nicket betydde at jeg var nybegynner med web-kamera. 

I nybegynner-panikk snudde jeg web-kameraet mot veggen, men meldingene haglet inn til Virgin. Meg altså.

”Håndarbeidet” på de bitte små tv-skjermene eskalerte. Kollegaene strømmet til rundt pc’en min. Dette hadde ingen av oss sett før: 20-25 menn (med kamera under bordet) som napper seg frenetisk i løken.

Jeg var den eneste jenta i chatte-rommet. Ja i hele programmet, skulle det vise seg.

Brått var jeg ”omsvermet” av noen hundre mannfolk som absolutt ville vise meg hva de hadde å vise fram.

Nå er det jo sånn at vi jenter liker helheten, ikke mannfolk stykkevis og delt.

 

Jobb er i alle fall jobb, så jeg dro pusten og snudde kameraet igjen.

Mens kollegaene mine på fleip begynte med trampeklapp og: ”av med tøyet, av med tøyet” valgte jeg å gå inn i et privat chatterom med en av tissefantene mot at han lovet å vise ansikt, selvfølgelig. 

 

Typen var faktisk flott, også over bordet. En brunbrent, langhåra surfertype fra Los Angeles. Siden amerikanerne har noen timers forsprang på oss nordmenn, så var det altså sein og heit aften hos han.

 

Om jeg ville se han naken? Hadde jeg noe valg – han var jo for lengst naken?

”Of course”, svarte jeg.

”John” var slett ikke feil å se på, men settinga var feil der og da. Jeg var på jobben, og utenfor styrtregna det.

 

Da begynner han å ”forføre” meg. Amerikanere er forresten fantastisk flinke med komplimenter og ”John” var intet unntak. Selvfølgelig forsøkte han å få av meg i alle fall t-skjorta med ”at least show me your tits”, men jeg fikk meg ikke til å si at jeg var på  jobb. ”Maybe later”.

Han var tålmodig. Ikke rart siden jeg fremdeles var den eneste dama i chatte-programmet…

 

”John” viser stadig mer av hele sitt deilige selv, med verdens ståpikk midt i bildet – og ansiktet litt grumsete et sted i bakgrunnen.

Da skjer det. Mens han sitter og med blanke øyne og tissen i hånda så åpnes døra bak han.

Der står ei bustete dame i slåbrok!

 

Dama styrter mot pc-en hans – og så fikk jeg liksom ikke med meg mer. Det siste jeg så var ei hånd som griper mot kameraet, masse flimring før bildet blir svart! Kølsvart!

Snakk om å bli kåt-in-æksjen. (På inglish: caught-in-action). Tviler på om kameraet hans overlevde attakket, men det gjorde neppe ekteskapet hans heller.

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende